Friday, March 23, 2018

Δράκος και συμβολισμός.



Δεν πιστεύω να υπάρχει παραδοσιακός ''τατουατζής'' που να μην χαίρετε και να μη γουστάρει να δουλέψει όταν ο πελάτης προτείνει ένα δράκο για σχέδιο. Εκτός της δυναμικότητας του σχεδίου ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να εκδηλωσει τις ικανότητες απο την τέχνη του και την φαντασία του, καθώς μπορεί να κάνει παιχνίδι με όλη την γκάμα απο τα χρώματα, είτε μαυρόασπρο και συγχρόνως και με όλα τα στοιχεία της φύσης νερό αέρας φωτιά γη.



Προσωπικά θα το προτείνω πάντα σε κάποιον αναποφάσιστο που γέρνει ανάμεσα σε δυο σχέδια και δεν ξέρει ποιο να επιλέξει αν το ένα απο αυτά είναι δράκος γιατί εκτός όλων των άλλων συμβολισμών το σημαντικότερο είναι η προστασία. Έχω ζωγραφίσει δράκους σε τόσα σώματα που δεν μπορώ να υπολογίσω πλεον και θα το έκανα άλλες τόσες φορές με χαρά λόγο της δυναμηκότητας που κρύβει αυτο το μυθικό πλάσμα.

the dragon bookΔεν θα ξεχάσω όμως όταν έκανα έναν δράκο στο μπούτι του Αρίστου που του έλειπε το μισό πόδι απο την άκρη του μηριαίου οστού. Με τις προσθετικές μελών τα τελευταία χρόνια να έχουν κάνει τρομερή εξέλιξη [φαντάσου τι θα δούμε στο μέλλον] στην αρχή δεν το κατάλαβα καν ότι του έλειπε το μισό πόδι του ανθρώπου. Άλλα όταν κατασταλάξαμε στο σχέδιο και μπήκαμε στο εργαστήρι να το βαρέσουμε και έβγαλε το μισό πλαστικό πόδι, ψιλοσοκαρίστικα στην αρχή να σε πω την αλήθεια, μου ήρθε λίγο απότομα αλλα στο τέλος κάναμε ένα πολύ ωραίο δράκο στα πλάγια απο το μπούτι μέχρι το ύψος την λεκάνης.

Είμαι ο μόνος που γλίτωσε απο ενα τροχαίο ατύχημα που έγινε πριν πέντε χρόνια Χρήστο άρχισε να με λέει καθώς βαρούσαμε το τατού, ο μόνος που γλίτωσε απο του χάρου τα δόντια απο τους τρείς που ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη την μοιραία νύχτα ήμουν εγώ. Εκεί έχασα το πόδι μου και τους φίλους μου δεν ξέρω πως και τι έγινε το μόνο που θυμάμε ήταν σέρνωντας να βγαίνω έξω απο το φλεγόμενο αυτοκίνητο σαν να με τράβηξε μια αόρατη δύναμη και μετά έχασα τις αισθήσεις μου . Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτην την στιγμή γιατί απο τότε έχει αλλαξει η ζωή μου,  είμαι ένας αλλος άνθρωπος πλέον τα βλέπω όλα αλλιώς. Γι'αυτό θέλω τον δράκο με φωτιές και να κρατάει τα αρχικά απο τα ονόματα των φίλων μου που χάθηκαν.
                     
Dragon back tattooΜε εκπλήσει πάντα ο λόγος που κάνει ο καθένας ένα σχέδιο πάνω στο σώμα  του, ενώ υπάρχει ο ίδιος συμβολισμός ο κάθε άνθρωπος  το αντιλαμβάνετε διαφορετικά γιατί περνάνε όλα μέσα απο τελείως διαφορετικά φίλτρα που έχει διαμορφώσει ο καθείς και φυσικά και τις διαφορετικές εμπειρίες μας και εκεί είναι το ωραίο της υπόθεσης η μοναδικότητα της κάθε ύπαρξης. Όσο και αν φαινομενικά έχουμε τις ίδιες ανάγκες και είμαστε ίδιοι, ο καθε ένας απο μας έχει κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο.
Θαυμάζω την δύναμη των ανθρώπων που ξεπερνά την κάθε δυσκολία και αναποδιά της ζωής την μετατροπή της κακιάς ώρας σε θετική ενέργεια και σε δημιουργικό μετασχησματισμό, δεν το βάζουν κάτω μαζεύουν τα κομμάτια τους και προχωράνε στην ζωή με ότι τους απομένει. Χρειάζονται πολλά αποθέματα δύναμης και ψυχικού σθένους για κάτι τέτοιο.
Οι περισσότερες εμπειρίες μεταξύ ζωής και θανάτου που θα βιώση κάποιος άνθρωπος δεν ξεπερνιούνται καθόλου εύκολα όσο ψυχοθεραπεία  και αν κάνουμε μας στιγματίζουν και το μόνο που μπορώ να πω είναι το κλασικό 'ότι δεν με σκοτώνει με κάνει ποιο δυνατό'.

Ο δράκος απο την αρχαιότητα σε όλες τις παραδόσεις είναι σύμβολο φόβου δύναμης και προστασίας. Το υπέρτατο μυθικό πλάσμα που βρίσκετε σε αμέτρητους μύθους και παραμύθια. Πραγματικά είναι αδύνατο να γράψω όλους τους συμβολισμούς απο τους λαούς στο πέρασμα των αιώνων που κρύβει απο πίσω του αυτό το φανταστικό πλάσμα βιβλία ολόκληρα μπορούν να γραφτούν απο την επιρροή που έχει στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρώπινης μνήμης.
Φύλακας στις πύλες των άλλων κόσμων και άλλων διαστάσεων, από εκπρόσωπος των χθόνιων θεότητων σε ουράνιους προστάτες  του καλού, απο την μια  μεριά του πλανήτη μέχρι την άλλη αλλάζει συνεχώς πρόσωπα και συμβολισμούς αναλόγος την κουλτούρα του κάθε λαού και φυλής.                 

Στην δύση ο χριστιανισμός  τον έχει ταυτίσει με το σατανά την δύναμη του κακού της αίρεσης και του σκότους βλέπε και την κλασική εικόνα του Αι Γιώργη του τροπαιοφόρου και ελευθερωτή που σκοτώνει τον δράκο με ένα ακόντιο πάνω απο το άλογο για να σώσει την παρθένα βασιλοπούλα και να ελευθερώσει την πηγή του νερού στον λαό έτσι και εδώ έχουμε την νίκη του πνεύματος επι της ύλης, σύγκρουση του φωτός με το σκοτάδι. Στα περισσότερα παραμύθια και μύθους είναι ο φύλακας σε σπηλιές και απομακρισμένα μέρη που κρατάει υπο προστασία του θυσαυρούς και πολύτιμα αντικείμενα.
Κύριοι της γης γι'αυτό και καλούνται πολεμιστές να πολεμήσουν μαζί του για την κυριαρχία  την δύναμη και την δυσκολία που χρειάζετε για την απόκτηση και κατάκτηση της εσωτερικής γνώσης.  Μπορούν και τον δαμάζουν οι μάγοι σπέρνει την καταστροφή σε πόλεις κάστρα και χωριά με ανταλλάγματα για να κρατιέτε ήσυχος  και μη καταστροφικός και σε μερικές περιπτώσεις μετατρέπεται στον σοφό πλάσμα που θα δώσει τις σωστές απαντήσεις στο αναζητητή της αλήθειας.

Οι Αιγύπτιοι τον θέλουν σαν έβλημα του θεού Όσιρη του θεού των νεκρών ο δράκοντας του σκότους και του χάους Άποφις που νικιέτε κάθε χάραμα απο τον θεό ήλιο Ρα.
Στην αρχαία Ελλάδα συναντάμε κάτι παρόμοιο σε έναν απο τους άθλους του Ηρακλή την πάλη του με την λερναία ύδρα.
Στην ανατολή σε γενικές γραμμές συμβολίζει το αντίθετο απο την προσωποποίηση του κακόβουλου θηρίου είναι η υπέρτατη πνευματικότητα και δύναμη, φέρνει καλή τύχη υπεροχή σοφία φύλακας και μεγάλος προστάτης γιαυτό και ζωγραφίζετε σε πολλές πύλες έξω απο μοναστήρια μεγάλους ναούς και παλάτια, συμβολίζει το υποσυνείδητο και την εξουσία συμβολο του αυτοκτάτορα, το βρίσκουμε μέσα στην κινέζικη αστρολογία και όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιό του επνέουν σεβασμό και είναι αξιότιμοι είναι ο υπέρτατος άρχοντας των στοίχειων της φύσης γιαυτό και στις μαχητικές τέχνες είναι ο προορισμός και τα τελευταία στάδια που φτάνει ο μαθητής και ο ασκούμενος.

Λέξεις κλειδιά
Συμβολίζει τις μεγάλες ιδέες το ανώτερο και το άπιατο και ύψιστο πνευματικό, δημιουργία φιλοδοξία ορμητισμό επιτυχία ευεργετική δύναμη την αρχέγονη ενέργεια της ύλης  όπου μπορει να μετατραπή σε αρνητική η θετική αναλόγος τις περιπτώσεις.
                               
                               

No comments:

Post a Comment

Ζητείται

Ζητείται γνώστης-στρια την τέχνης του BodyPiercing,
για να συνεργαστεί μαζί μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2373026229